Földgáz ár grafikon

Aktuális földgáz ár és árfolyam grafikon (havi, negyedéves, éves és 5 éves időszakra).

Földgáz árfolyam (USA, NYMEX)

Hirdetés

Földgáz

A földgáz szénhidrogén alapú gyúlékony gáz. Főbb összetevői a metán (97%), etán, propán, bután, CO2. Elégetésekor jelentős mennyiségű energia szabadul fel, így az emberiség több ezer éve (nem megújuló) energiaforrásként használja. Tiszta formájában színtelen és szagtalon, de etántiollal szagosítják a könnyebb felismerés érdekében.
Elégetésekor nagy mennyiségű CO2 keletkezik.
A földgáz felrobbanhat, ha a levegővel keveredik.
A kőolajhoz hasonlóan évmilliókkal előtt élt állatok és növények bomlása során keletkezett és éltalában kőolaj lelőhelyeken található meg. A legnagyobb lelőhelyek Oroszországban, Kelet-Európában, Norvégiában, a Közel-Keleten és egyes afrikai országokban találhatók. A palagáz forradalom eredményeként az USA is jelentős kitermelővé vált és a cseppfolyósított földgáz exportja is felfutóban van.
Magyarországon is folyik kitermelés, de behozatalra is szorulunk. Ennek egy részét a lakosság fűtésre használja, másik része erőművekben kerül felhasználásra (pl. Dunaújváros, Tiszaújváros, Százhalombatta).


Látta már az aktuális olaj és deviza árfolyamokat?

A megjelenített adatokért illetve a használatukból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

  • olajar.hu Hozzáadás kedvencekhez

  • Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

    Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról. Nem zavarjuk feleslegesen és e-mail címét nem adjuk át harmadik félnek. FELIRATKOZOM!

  • Írja meg véleményét!
    Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!
  • Write your opinion!
    All comments are welcome!
Ossza meg barátaival, ismerőseivel!