Euro árfolyam [grafikonnal] (EUR/HUF)

Ez az oldal kisméretű képernyőre optimalizált változata. Az euró árfolyam elemzői grafikon megtekintéséhez keresse fel a weblapot nagyképernyős eszköz segítségével.

Euró árfolyam vs. kormányok

Euró árfolyam vs. kormányok

A grafikonon az évek utolsó banki napján jegyzett euró középárfolyamok láthatók. Ez alól kivételt képez a 2020, hiszen a grafika 2020.05.08-án készült. Így itt a 2020.05.07-i euró árfolyam látható. A grafikonon narancssárgával jelöltük azokat az éveket amikor a FIDESZ volt kormányon és vörössel az MSZP-s időszakokat.
Bár a grafika felhasználható arra is, hogy a két tábor bizonygassa saját nagyszerűségét vagy a másik fél alkalmatlanságát, de inkább azt próbálja bemutatni, hogy a forint – euró árfolyam sokkal jobban függ a világgazdaság hatásaitól és a német autógyárak akaratától, mind a magyar vezetők személyes képességeitől.
Az éves árfolyam változások átlaga fogalmat talán érdemes megmagyarázni. Itt mindig az előző év végi árfolyamhoz képest számoltunk egy százalékos változást, majd ezeknek a százalékoknak az átlagát számoltuk ki külön a Fideszes és külön az MSZP-s évekre.
Az eredmény egyik politika irányzat hívének sem kedvező, hiszen láthatjuk hogyan értéktelenedik el a fizetésünk és a megtakarításaink, illetve csökken vásárlóerőnk.
Amennyiben tetszik az „Euró árfolyam vs. kormányok” grafika nyugodtan oszd meg, de kérlek hivatkozz forrásként a www.olajar.hu/EUR-HUF-arfolyam.html oldalra.

Euró árfolyam információk

Az Euro és Magyar Forint aktuális keresztárfolyama az Oanda szolgáltató által közölt adatok alapján. Az Eurót 1999. január 1. vezették be. Az érmék és a bankjegyek 2002. január 1.-én kerültek forgalomba. A bevezetéskor 19 állam kezdte el az eurót használni saját pénzneme helyett. A bankjegyek előlapja azonos megjelenésű minden ország esetében, míg a hátlap egyedi, a kibocsátó nemzethez köthető egyedi motívumot tartalmaz. Érdekesség, hogy 2002 óta Észak Korea is az eurót használja külkereskedelmi tevékenységének lebonyolítására, leváltva ezzel a nagy ellenség pénzét, a dollárt.

Hirdetés

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up