Deviza árfolyamok

Aktuális deviza árfolyamok.

Hirdetés

Útmutató a deviza árfolyam táblázatokhoz

Az első táblázat a Magyar Forint bázisú árfolyamokat tartalmazza. A forint-euro árfolyamot a táblázat egyharmada táján keresse. Hivatalos, pl. könyvelési célokra mindig a Magyar Nemzeti Bank hivatalos váltási árfolyamát használja! http://www.mnb.hu/arfolyamok A második táblázatban az USD alapú adatok foglalnak helyet. A forintot itt a közepénél kicsit feljebb, az Eurot egy kicsit a forint felett találhatja meg. A harmadik táblázat az Eurohoz megadott devizaárakat mutatja.

Mi a különbség a deviza és a valuta között?

A valuta a pénz fizikai megjelenési formája, amikor nem a kibocsájtó ország pénzforgalmában használják fel. Tehát például, ha a Józsefvárosi piacon mongol tukrikban üzletelünk, akkor valutában bonyolítjuk a bizniszt. A deviza viszont egy virtuális követelés az adott pénznemben. Ilyenek lehetnek pl. egy másik ország pénznemében nyilvántartott folyószámla, bankbetét, csekk, hitellevél vagy egyéb értékpapír. Figyelem! A deviza és a valutaárfolyamok eltérőek!


Látta már az aktuális arany és olaj árfolyamokat?

A megjelenített adatokért illetve a használatukból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

  • olajar.hu Hozzáadás kedvencekhez

  • Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

    Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról. Nem zavarjuk feleslegesen és e-mail címét nem adjuk át harmadik félnek. FELIRATKOZOM!

  • Írja meg véleményét!
    Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!
  • Write your opinion!
    All comments are welcome!
Ossza meg barátaival, ismerőseivel!