Deviza árfolyamok Forint,USD, Euro és 25 másik pénznem


Útmutató a deviza árfolyam táblázatokhoz

Az első táblázat a Magyar Forint bázisú árfolyamokat tartalmazza. A forint-euro árfolyamot a táblázat egyharmada táján keresse. Hivatalos, pl. könyvelési célokra mindig a Magyar Nemzeti Bank hivatalos váltási árfolyamát használja! http://www.mnb.hu/arfolyamok A második táblázatban az USD alapú adatok foglalnak helyet. A forintot itt a közepénél kicsit feljebb, az Eurot egy kicsit a forint felett találhatja meg. A harmadik táblázat az Eurohoz megadott devizaárakat mutatja.

Mi a különbség a deviza és a valuta között?

A valuta a pénz fizikai megjelenési formája, amikor nem a kibocsájtó ország pénzforgalmában használják fel. Tehát például, ha a Józsefvárosi piacon mongol tukrikban üzletelünk, akkor valutában bonyolítjuk a bizniszt. A deviza viszont egy virtuális követelés az adott pénznemben. Ilyenek lehetnek pl. egy másik ország pénznemében nyilvántartott folyószámla, bankbetét, csekk, hitellevél vagy egyéb értékpapír. Figyelem! A deviza és a valutaárfolyamok eltérőek!

Hirdetés

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up