• Kedvenc videókHozzáadás kedvencekhez
 • Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

  Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról. Nem zavarjuk feleslegesen és e-mail címét nem adjuk át harmadik félnek.

  FELIRATKOZOM!
 • Írja meg véleményét!
  Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!
 • Write your opinion!
  All comments are welcome!

Olaj, arany, platina, ezüst és devizaárfolyam hírek

Erre vártunk, hamarosan emelkedhet az arany árfolyama 2013.06.27

Az Erste csoport szakértői által publikált tanulmány szerint hamarosan eléri a mélypontot az arany árfolyama, és a jegybankok intézkedései ezután várhatóan emelkedni fog; a csoport 12 havi célárfolyama 1480 dollár.

Jó biznisz lesz az aranycsempészet Indiában 2013.06.19

Jelentősen növekszik az aranyra kivetett vám és fogyasztási adó Indiában. Az unortodox módszerek miatt várhatóan virágozni fog az aranycsempészet a világ legnagyobb aranyfogyasztójánál.

Mennyi időre elég a palaolaj? 2013.06.12

Sokat hallani manapság az új kőolaj és földgáz kitermelési lehetőségekről, a palagázról és a palaolajról. De vajon mennyi gazdaságosan kitermelhető palaolajat találtak eddig és ez mennyi ideig képes kielégíteni a Föld kőolajigényét?

Jelentősen csökkeni fog a járművek fosszilis üzemanyag-felhasználása 2013.06.03

2050-re elterjednek a megújuló energiákat használó, elektromos közlekedési eszközök. Ezt a Magyar Szolár Szövetség elnöke mondta el az E-utakon az EU című előadásában. Remélem, hogy nem csak a kincstári optimizmus beszélt belőle.

Csak harmadik az alternatív befektetési célok között az arany 2013.05.27

Az alacsony betéti kamatok miatt befektetési alapba, részvénybe és csak ezek után aranyba fektetnének a pénzügyekben tájékozottabb befektetők. Az elmúlt pár hónap őket igazolja.

Gigantikus aranyérclelőhelyet találtak Kínában 2013.05.22

Ázsia egyik legnagyobb aranyérclelőhelyet fedezték fel geológusok a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen. Feltételezésük szerint nagyjából 53 tonna aranyat és 31 000 tonna rezet rejt a mély.

Betiltanák a ciános aranybányászatot Romániában 2013.05.13

A tiszai ciánszennyezés kapcsán ismerté vált ciános nemesfém bányászat betiltását javasolta Remus Cernea román zöld párti parlamenti képviselő, aki a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) jelöltjeként került decemberben a parlamentbe.

286-ra csökkent a magyar CDS középárfolyam 2013.05.02

Több hónapja nem volt ilyen alacsonyan Magyarország credit default swaps középárfolyama. Londoni elemzők elmondják, hogy mi okozhatta ezt a kedvező változást.

Csökkent az INA nettó profitja 2013.05.02

Az INA EBITDA 22 százalékot, míg a nettó profit 10 százalékot esett az előző évhez képest. A cikkből megtudható az export és a beruházások alakulása mellett számos fontos adat a horvát olajipari társaságról, melynek kisebbségi tulajdonosa a MOL Nyrt..

Több kőolajat termelt az OMV 2013 első negyedévében 2013.04.26

Több olajat termelt, de kevesebbet adott el az OMV az idei év első negyedében. A termelési többlet első sorban a jemeni és líbiai olajmezőkről származik. A finomító árrés csökkenését is indokolta a cég pénteki közleményében.

A nemzetközi és a hazai működés szétválasztása volt a fókuszban a Molnál 2013.04.25

A MOL csoport belső átalakítása volt a középpontban tavaly. Nem számítanak a gazdasági környezet pozitív változásával, és azzal sem, hogy a kóolaj árának alakulása kiszámíthatóbbá válik - fejtette ki Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató a Mol Nyrt. éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

Hullámvasút az amerikai tőzsdéken 2013.04.20

Az olaj és az arany ára az utóbbi időszak esései után emelkedett, A részvénypiacon esésre és emelkedésre is volt példa. A nyertesek között van a Google és a Microsoft, míg az IBM nagyot zuhant.

Újra 100 dollár fölé emelkedhet a Brent 2013.04.17

Feltehetően nem marad sokáig a 100 dollár alatti ársávban a Brent olaj ára - prognosztizálták kedden londoni iparági elemzők, miután az északi-tengeri nyersolajfajta hordója 2012 nyár óta először a 100 dolláros lélektani határszint alá csökkent.

Több olajat vesz Japán az atomerőművek leállítása miatt 2013.04.17

A fukusimai baleset miatt leállított reaktorok áramtermelő kapacitásának helyettesítése 3,8 ezer milliárd jenes (mintegy 8,6 ezer milliárd forint) többletköltséget fog jelenteni Japánnak csak 2013-ban. Az atomerőművekben termelt villamosáram kiváltásához kőolaj és földgáz importálására szorul az ország.

Gyengült a forint árfolyama a konvergenciaprogram hatására 2013.04.16

Enyhe gyengülést volt tapasztalható a forint árfolyamában, miután a kormány ismertette a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogramban szereplő kormányzati makrogazdasági előrejelzéseket. Az euró árfolyam 295 forint fölé emelkedett, lanyha forgalom mellett.

Mégsem lesz Nagybányán újabb aranybánya? 2013.04.16

Lehetséges, hogy mégsem lesz Nagybányán aranybánya, miután a helyi önkormányzat pénteken megváltoztatta a Romaltyn Mining vállalat által birtokolt föld területi besorolását.

Kétszeresére nőhet a cseppfolyós gáz termelése 2013.04.12

Kétszeresére nőhet a cseppfolyós gáz (LNG) termelése 2025-ig, ha megvalósulnak azok a projektek, melyeket a közelmúltban jelentettek be az iparág résztvevői - mutat rá az Ernst & Young legfrissebb iparági jelentése.

Új fejezetéhez érkezhet az ázsiai gazdasági hatalomért folyó harc 2013.04.10

A Japán által a múlt hét végén bejelentett gazdaságösztönző csomag a jen nagyarányú leértékeléséhez és kínai válaszlépésekhez vezet majd, mely árfolyamháborút indíthat az ázsiai nagyok között. Kína meg fogja védeni gazdasági érdekeit - véli több kínai közgazdász.

Elfogy a kitermelhető arany 2013.04.09

Folyamatosan csökken a kibányászott arany mennyisége a világon és a minőség is egyre romlik. 2011-ben és 2012-ben 225 millió uncia aranyat fedeztek fel, ami a két év 1620,25 dolláros átlagárfolyamával számolva közel 365 milliárd dollárnak felel meg (1 uncia=31,1035 gramm). Persze a csökkenő kitermelés és a növekvő kereslet rövid távon nem jelent áremelkedést.

Jelentősen csökkenhet az olajtermelés 2030-ig 2013.04.08

A nyersolajtermelés már 2005-ben elérte a csúcsértékét, és a következő évtizedekben meredek visszaesés várható - olvashatjuk az Energy Watch Group nevű kutatócsoport Berlinben ismertetett előrejelzésében, amely szerint eltúlzottak a hagyományostól eltérő kőolajtípusokhoz (pl. palaolaj) és kitermelési eljárásokhoz fűződő várakozások.

Indulhat a palagáz kitermelés Kínában 2013.04.08

Kínában elindulhat a palagáz kitermelése, miután az ország vezetése jóváhagyott egy a Shell olajvállalattal kötött termelésmegosztási szerződést. Ezzel csökkentheti a hagyományos forrásokkal szembeni függőségét, sőt csökkenti a károsanyag-kibocsátását is.

Ambiciózus informatikai igazgatót keresünk. Amennyiben érdeklik a hétköznapitól eltérő speciális szakmai kihívások,… https://t.co/qah1kPxSN4 2018-10-18 14:17 du. OBA

@Betetbiztositas Twitter Ambiciózus informatikai igazgatót keresünk. Amennyiben érdeklik a hétköznapitól eltérő speciális szakmai kihívások,… https://t.co/qah1kPxSN4

Pénzügyi szabályozásban otthonosan mozgó tapasztalt igazgatójelölteket keres az OBA jogi és szabályozási igazgatói… https://t.co/xkmNmQ6oyQ 2018-10-18 14:17 du. OBA

@Betetbiztositas Twitter Pénzügyi szabályozásban otthonosan mozgó tapasztalt igazgatójelölteket keres az OBA jogi és szabályozási igazgatói… https://t.co/xkmNmQ6oyQ

Pénzügyi területen való ügyfélkiszolgálásban jártas és hitelintézeti ellenőrzések iránt érdeklődő kártalanítási és… https://t.co/lwV07p1heO 2018-10-18 14:15 du. OBA

@Betetbiztositas Twitter Pénzügyi területen való ügyfélkiszolgálásban jártas és hitelintézeti ellenőrzések iránt érdeklődő kártalanítási és… https://t.co/lwV07p1heO

Hitelintézeti termékekkel komfortos, ügyfélkiszolgálási tapasztalatokkal rendelkező kártalanítási szakértőt keresün… https://t.co/33GD2OE2IC 2018-10-18 14:14 du. OBA

@Betetbiztositas Twitter Hitelintézeti termékekkel komfortos, ügyfélkiszolgálási tapasztalatokkal rendelkező kártalanítási szakértőt keresün… https://t.co/33GD2OE2IC

Vagyongazdálkodásban, pénzügyi elemzésben és könyvviteli terület irányításában jártas pénzügyi igazgatót keresünk.… https://t.co/dwHQLkKOdS 2018-10-18 14:12 du. OBA

@Betetbiztositas Twitter Vagyongazdálkodásban, pénzügyi elemzésben és könyvviteli terület irányításában jártas pénzügyi igazgatót keresünk.… https://t.co/dwHQLkKOdS

6 millió forint támogatásra lehet pályázni a Budapest Bank Békéscsabáért Programon 2018-10-17 12:00 du. BUDAPEST Bank Zrt.

Békéscsaba, 2018. október 17. – A Budapest Bank együttműködve a Békéscsabai Önkormányzattal kilencedik alkalommal hirdet pályázatot olyan közcélú, közérdekű tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez) kötődnek, azok fejlődését szolgálják. Idén két fő témában, természeti és kulturális értékmegőrzéssel kapcsolatos, valamint a fiatalok munkaerőpiaci eredményességének javítása érdekében végzett tevékenységekkel lehet pályázni. Az utóbbi kategóriában – a hagyománytól eltérően – a térségen kívül működő szervezetek is pályázhatnak helyben megvalósítandó tevékenységgel.

A jövő héten megújul a Budapest Bank kártyarendszere 2018-10-16 13:17 du. BUDAPEST Bank Zrt.

Budapest, 2018. október 16. – A Budapest Bank a jövő hét második felében, 2018. október 24. szerda 21:00 órától 2018. október 29. hétfő 6:00 óráig vezeti be új, legmodernebb technológiát alkalmazó kártyarendszerét. A négy napig tartó informatikai átállás ideje alatt ideiglenesen több szolgáltatás elérhetősége szünetel majd. A bankkártyás fizetés és az ATM-es készpénzfelvétel ez idő alatt is működni fog, de kisebb kiesések előfordulhatnak. Az átállás két bankszünnappal is jár, ezért az október 22-ével kezdődő héten - a munkaszüneti napokat is figyelembe véve - bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására csak október 24-én, szerdán lesz lehetőség.

Soroksári fiókunkban szünetel a pénztári szolgáltatás 2018-10-10 00:00 de. Oberbank

Technikai okok miatt 2018. október 15-én átmenetileg szünetel a pénztári szolgáltatás Soroksári úti fiókunkban (Haller Gardens, 1095 Budapest, Soroksári út 30-32.).


Nyitvatartási rend - 2018. október 2018-10-10 00:00 de. Oberbank

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a 2018. októberi munkarendnek megfelelően az Oberbank AG Magyarországi Fióktelep bankfiókjainak nyitva tartása és teljesítési rendje az alábbiak szerint tér el a naptári napok szerinti munkarendtől:


Soroksári fiókunkban szünetel a pénztári szolgáltatás 2018-10-10 00:00 de. Oberbank

Technikai okok miatt 2018. október 17-én átmenetileg szünetel a pénztári szolgáltatás Soroksári úti fiókunkban (Haller Gardens, 1095 Budapest, Soroksári út 30-32.).


Záróközlemény Raiffeisen 5 % TB 181009 HUF Kötvény 2018-10-09 13:20 du. Raiffeisen Bank


Equilor közlemény 2018-10-04 15:37 du. Raiffeisen Bank


Új koraszülöttmentő rohamkocsit vett át a Peter Cerny Alapítvány 2018-10-02 13:37 du. BUDAPEST Bank Zrt.

Budapest, 2018. október 2. – Új rohamkocsival bővült a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat gépjárműflottája a Budapest Bank, az Orbico Hungary és a Shell Hungary közös jótékonysági kezdeményezésének köszönhetően. A három társaság, valamint két – magát megnevezni nem kívánó – magánszemély együttesen 35 millió forinttal támogatta, hogy az alapítvány egy újabb, koraszülöttek mentésére és szállítására alkalmas gépjárművet állítson forgalomba. A vadonatúj, új arculati elemekkel megjelenő rohamkocsit 2018. október 2-án adták át az alapítvány bázisán.

Új bankkártya rendszert vezet be a Budapest Bank 2018-09-20 14:40 du. BUDAPEST Bank Zrt.

Október végén Európa egyik legmodernebb kártyarendszerére áll át a Budapest Bank. A változással az ügyfelek számára szélesebb körű és innovatívabb kártyaszolgáltatások válnak elérhetővé, a bank pedig felgyorsítja a digitális fejlesztéseit is. A rendszer bevezetése négy napot vesz igénybe, ezalatt több szolgáltatás nem lesz elérhető, valamint október 25-én és 26-án a pénzintézet bankszünnapot tart. A kártyás fizetés és a bankautomatából történő készpénzfelvétel az átállás alatt is elérhető lesz.

Electra tervezett leállása szeptember 20-án este 2018-09-18 11:05 de. Raiffeisen BankLátta már az aktuális arany és deviza árfolyamokat?

A megjelenített adatokért illetve a használatukból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

Szoftverfejlesztés, keresőoptimalizálás: Lonesoft
A legjobb banki kamatok összehasonlítása