• Kedvenc videókHozzáadás kedvencekhez
 • Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

  Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról. Nem zavarjuk feleslegesen és e-mail címét nem adjuk át harmadik félnek.

  FELIRATKOZOM!
 • Írja meg véleményét!
  Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!
 • Write your opinion!
  All comments are welcome!

Erre vártunk, hamarosan emelkedhet az arany árfolyama

Az Erste csoport szakértői által publikált tanulmány szerint hamarosan eléri a mélypontot az arany árfolyama, és a jegybankok intézkedései ezután várhatóan emelkedni fog; a csoport 12 havi célárfolyama 1480 dollár.

Az Erste csoport MTI-hez eljutatott legfrissebb jelentése a jelenlegi piaci konszenzussal szemben - amely szerint az arany piacán véget ért az árfolyam-emelkedés - azt állítja, hogy az arany fundamentumai minden eddiginél vonzóbbak. A monetáris bővítést célzó jegybanki politika folytatódik, ez pedig mindenképpen az arany árfolyamának emelkedéséhez vezet - fejtette ki a közleményben Hans Engel, az Erste csoport részvénypiaci elemzője. Úgy vélik: szemben az 1979-1980-as eseményekkel, az arany drágulása nem ér véget egy hirtelen, erőteljes kamatemeléssel, hiszen az egyes államok, a háztartások és a vállalatok egyenlegét is komoly adósságtömegek terhelik. A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) szerint az egyes államok, a háztartások és a nem pénzügyi vállalatok összesített adósságállománya az OECD 18 meghatározó államában a GDP 160 százalékáról (1980-as adat) a GDP 340 százalékára nőtt 2012-re. A pénzügyi szektorban és a reálgazdaságban is jelentkező problémák ellensúlyozása érdekében a japán, az angol, az amerikai és az európai jegybank továbbra is alacsony szinten tartja az alapkamatot - emlékeztetnek.
"Világméretekben soha nem volt még ilyen alacsony a kamatszint, számos országban a valaha feljegyzett legalacsonyabb szinten áll. Az időközben megnövekedett adósságállomány miatt a reálkamatok továbbra is alacsony szinten maradnak, sőt akár a negatív tartományba is átléphetnek. Mindig is erős korreláció állt fenn a negatív reálkamat és az arany árfolyama között, vagyis a jelenlegi környezet ideális ahhoz, hogy az arany ára "ralizni", vagyis emelkedni kezdjen" - jelezte az elemző.
Az Erste elemzői szerint az aranynak a befektetési portfóliók szerves részét kell képeznie. Az arany az egyetlen olyan likvid befektetési eszköz, ami nem testesít meg követelést, vagy hitelviszonyt. Az arany az egyetlen olyan nemzetközi fizetőeszköz, ami független az államoktól, és az egyetlen, ami túlélt minden háborút és államcsődöt - olvasható az elemzésben.

Forrás : MTIAjánlja ismerőseinek:


További bejegyzések

Erre vártunk, hamarosan emelkedhet az arany árfolyama

Az Erste csoport szakértői által publikált tanulmány szerint hamarosan eléri a mélypontot az arany árfolyama, és a jegybankok intézkedései ezután várhatóan emelkedni fog; a csoport 12 havi célárfo..

Jó biznisz lesz az aranycsempészet Indiában

Jelentősen növekszik az aranyra kivetett vám és fogyasztási adó Indiában. Az unortodox módszerek miatt várhatóan virágozni fog az aranycsempészet a világ legnagyobb aranyfogyasztójánál.

Mennyi időre elég a palaolaj?

Sokat hallani manapság az új kőolaj és földgáz kitermelési lehetőségekről, a palagázról és a palaolajról. De vajon mennyi gazdaságosan kitermelhető palaolajat találtak eddig és ez mennyi ideig kép..

Jelentősen csökkeni fog a járművek fosszilis üzemanyag-felhasználása

2050-re elterjednek a megújuló energiákat használó, elektromos közlekedési eszközök. Ezt a Magyar Szolár Szövetség elnöke mondta el az E-utakon az EU című előadásában. Remélem, hogy nem csak a kin..

Csak harmadik az alternatív befektetési célok között az arany

Az alacsony betéti kamatok miatt befektetési alapba, részvénybe és csak ezek után aranyba fektetnének a pénzügyekben tájékozottabb befektetők. Az elmúlt pár hónap őket igazolja.

Gigantikus aranyérclelőhelyet találtak Kínában

Ázsia egyik legnagyobb aranyérclelőhelyet fedezték fel geológusok a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen. Feltételezésük szerint nagyjából 53 tonna aranyat és 31 000 tonna rezet rejt ..

Betiltanák a ciános aranybányászatot Romániában

A tiszai ciánszennyezés kapcsán ismerté vált ciános nemesfém bányászat betiltását javasolta Remus Cernea román zöld párti parlamenti képviselő, aki a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) jel..

286-ra csökkent a magyar CDS középárfolyam

Több hónapja nem volt ilyen alacsonyan Magyarország credit default swaps középárfolyama. Londoni elemzők elmondják, hogy mi okozhatta ezt a kedvező változást.

Csökkent az INA nettó profitja

Az INA EBITDA 22 százalékot, míg a nettó profit 10 százalékot esett az előző évhez képest. A cikkből megtudható az export és a beruházások alakulása mellett számos fontos adat a horvát olajipari t..

Több kőolajat termelt az OMV 2013 első negyedévében

Több olajat termelt, de kevesebbet adott el az OMV az idei év első negyedében. A termelési többlet első sorban a jemeni és líbiai olajmezőkről származik. A finomító árrés csökkenését is indokolta ..

Összes bejegyzés:

Kőolaj, földgáz
Arany, platina, ezüst
Deviza

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!


Látta már az aktuális arany és deviza árfolyamokat?

A megjelenített adatokért illetve a használatukból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

Szoftverfejlesztés, keresőoptimalizálás: Lonesoft
A legjobb banki kamatok összehasonlítása