• Kedvenc videókHozzáadás kedvencekhez
 • Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

  Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról. Nem zavarjuk feleslegesen és e-mail címét nem adjuk át harmadik félnek.

  FELIRATKOZOM!
 • Írja meg véleményét!
  Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!
 • Write your opinion!
  All comments are welcome!

Hullámvasút az amerikai tőzsdéken

Az olaj és az arany ára az utóbbi időszak esései után emelkedett, A részvénypiacon esésre és emelkedésre is volt példa. A nyertesek között van a Google és a Microsoft, míg az IBM nagyot zuhant.

Miközben a Wall Street indexei közül a DJIA 30 negatív tartományban mozgott és a zárás előtt mintegy két órával 0,20 százalék veszteséget mutatott, addig az S&P 500 index 0,60 százalékkal emelkedett, a Nasdaq piac Composite indexe pedig tekintélyes, egy százalék feletti nyereséget halmozott fel. A DJIA indexet legnagyobb súlyozású tagja, az IMB árfolyamvesztesége rántotta le, egyébként a papírok többségére az erősödés volt jellemző a pénteki kereskedelemben. Az IBM részvénye csaknem nyolc százalékkal esett, miután a cég mélyen az elemzői várakozások alatti negyedéves forgalomról és nyereségről tett jelentést. A pénteki árfolyam-emelkedést az elmúlt napok túl nagynak és túl hevesnek ítélt árfolyameséseit kihasználó visszavásárlásoknak tulajdonították a piacon. Az S&P 500 index egyébként kínai és amerikai makrogazdasági jelekre visszavezethető okokból, illetve a többnyire várakozásoktól elmaradó vállalati eredménybeszámolók miatt a héten már több mint két százalékot veszített értékéből. Pénteken várakozások feletti eredménnyel lepte meg a befektetőket a Google, amit a piac 3 százalékos részvényárfolyam-emelkedéssel honorált. A Microsoft, amely szintén tagja a DJIA indexnek, szintén pozitív értelemben cáfolt rá az elemzői előrejelzésekre, és 19 százalékos nyereségnövekedést jelentett az első negyedévre. Részvénye több mint három százalékkal erősödött, ez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy semlegesítse a DJIA indexre az IBM részvénye által mért csapást. A SeaWorld Entertainment részvényének pénteki tőzsdei bevezetése 19 százalékos árfolyam-emelkedést hozott. Az olajárak hat napi esést követően pénteken már a második napja emelkedtek, a Brent határidős jegyzésének így sikerült megvetnie a lábát a hordónkénti 99 dolláros ár felett, de már 100 dollár feletti üzletre is volt példa. A múlt pénteken az ár még 103 dollár felett állt. A zárás előtt mintegy két órával a Brent határidős jegyzése legközelebbi szállításra hordónként 99,67 dollár volt, 54 centtel, 0,54 százalékkal az előző napi zárás felett. Az amerikai irányadó típus, a WTI nyersolaj határidős jegyzése hordónként 47 centtel, 0,50 százalékkal 88,44 dollárra emelkedett pénteken. Az arany ára is emelkedett, de nem elegendő mértékben ahhoz, hogy ne a negyedik egymást követő veszteséges hetet hagyja maga mögött. Az árat elsősorban ázsiai vevők tömbarany-felvásárlásai emelték meg. A határidős piacon a legközelebbi teljesítésre unciánként 1398,65 dolláron jegyezték az aranyat, 6,15 dollárral, 0,44 százalékkal az előző napi felett. Az arany spot ára unciánként 9,61 dollárral, 0,69 százalékkal 1400,11 dollárra emelkedett.

Forrás : MTIAjánlja ismerőseinek:


További bejegyzések

Erre vártunk, hamarosan emelkedhet az arany árfolyama

Az Erste csoport szakértői által publikált tanulmány szerint hamarosan eléri a mélypontot az arany árfolyama, és a jegybankok intézkedései ezután várhatóan emelkedni fog; a csoport 12 havi célárfo..

Jó biznisz lesz az aranycsempészet Indiában

Jelentősen növekszik az aranyra kivetett vám és fogyasztási adó Indiában. Az unortodox módszerek miatt várhatóan virágozni fog az aranycsempészet a világ legnagyobb aranyfogyasztójánál.

Mennyi időre elég a palaolaj?

Sokat hallani manapság az új kőolaj és földgáz kitermelési lehetőségekről, a palagázról és a palaolajról. De vajon mennyi gazdaságosan kitermelhető palaolajat találtak eddig és ez mennyi ideig kép..

Jelentősen csökkeni fog a járművek fosszilis üzemanyag-felhasználása

2050-re elterjednek a megújuló energiákat használó, elektromos közlekedési eszközök. Ezt a Magyar Szolár Szövetség elnöke mondta el az E-utakon az EU című előadásában. Remélem, hogy nem csak a kin..

Csak harmadik az alternatív befektetési célok között az arany

Az alacsony betéti kamatok miatt befektetési alapba, részvénybe és csak ezek után aranyba fektetnének a pénzügyekben tájékozottabb befektetők. Az elmúlt pár hónap őket igazolja.

Gigantikus aranyérclelőhelyet találtak Kínában

Ázsia egyik legnagyobb aranyérclelőhelyet fedezték fel geológusok a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen. Feltételezésük szerint nagyjából 53 tonna aranyat és 31 000 tonna rezet rejt ..

Betiltanák a ciános aranybányászatot Romániában

A tiszai ciánszennyezés kapcsán ismerté vált ciános nemesfém bányászat betiltását javasolta Remus Cernea román zöld párti parlamenti képviselő, aki a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) jel..

286-ra csökkent a magyar CDS középárfolyam

Több hónapja nem volt ilyen alacsonyan Magyarország credit default swaps középárfolyama. Londoni elemzők elmondják, hogy mi okozhatta ezt a kedvező változást.

Csökkent az INA nettó profitja

Az INA EBITDA 22 százalékot, míg a nettó profit 10 százalékot esett az előző évhez képest. A cikkből megtudható az export és a beruházások alakulása mellett számos fontos adat a horvát olajipari t..

Több kőolajat termelt az OMV 2013 első negyedévében

Több olajat termelt, de kevesebbet adott el az OMV az idei év első negyedében. A termelési többlet első sorban a jemeni és líbiai olajmezőkről származik. A finomító árrés csökkenését is indokolta ..

Összes bejegyzés:

Kőolaj, földgáz
Arany, platina, ezüst
Deviza

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!


Látta már az aktuális arany és deviza árfolyamokat?

A megjelenített adatokért illetve a használatukból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

Szoftverfejlesztés, keresőoptimalizálás: Lonesoft
A legjobb banki kamatok összehasonlítása